Midvintervaka

Foto: Ingela AggerGrupperna Tetra och Kaja bjuder in till en Midvintervaka som får natten att vända mot dag. Med saffransdoftande sånger och kanelkryddade låtar kokas en rykande het julebrygd på karibiska, nordiska, grekiska, arabiska och östeuropeiska tongångar. Traditionellt och nyskrivet, internationellt och lokalt, text, musik, sång och dans om ljus som betvingar mörkret. En föreställning för alla ljustörstande, frusna, frostbitna, värmesuktande, stretande decembersjälar!

De medverkande är några av Sveriges mest framstående folk- och världsmusiker som även syns spela i grupper som Ale Möller Band, New Tango Orquesta, Amandakören och Kultiration m.fl.

Kom in i värmen och fira ljuset i årets absolut mörkaste tid!Mer info, recensionsklipp m.m. hittar du på www.midvintervaka.se


Live-recensioner

5/5 Folkbladet

"spränger fantasins gränser"


"en föreställning som torde sakna motstycke bland årets julkonserter"
"imponerande musikalitet som genomsyrar allt"

– Gunnar Wiklund


4/5 GP

"...Ibland skruvas känslorna upp så man blir tårögd, som i den makedonska folksången Jovano kryddad med lite Lusse Lelle, när tonerna från Livet Nords fiol svävar iväg och tränger rakt in i hjärtat. Eller i Maria Stellas varma sång i låten Midvintertid. Eller den överjordiskt vackra stämsången som det bjuds generöst på hela kvällen."

– Ulla Sundström, GP

 

Kontakt:

 

info@midvintervaka.se 

 

bokning@midvintervaka.se
Bokare: Jessica Jungegård